Wist u dat er wereldwijd duizenden verschillende soorten natuursteen bestaan? Wilt u meer weten over de meest bekende soorten natuursteen? Wij kunnen u er alles over vertellen.

Bekendste soorten natuursteen

Alle soorten natuursteen

Zoals eerder benoemd bestaan er duizenden verschillende soorten natuursteen. De volgende soorten natuursteen worden het meest gebruikt: kalksteen, marmer, leisteen, graniet, zandsteen en  kwartsiet. Kalksteen is een afzettingsgesteente en ontstaat door afzetting van kalk. Deze natuursteensoort is te herkennen aan haar prachtige kleuren en is relatief makkelijk bewerkbaar. Marmer is een metamorfe variant van kalksteen en bevat dezelfde kenmerken. Een ander steensoort is leisteen. Dit gesteente bestaat uit grovere lagen en staat bekend als een sedimentgesteente. Graniet is ontstaan doordat vloeibare lava langzaam uithardde in lagen, net onder de aardkost. Het is een plutoniet en valt onder de categorie stollingsgesteenten. Ten slotte zijn er de natuursteensoorten zandsteen en kwartsiet. Zandsteen is een sedimentgesteente. Dit gesteente bestaat voor een groot deel uit kwarts, hierdoor is deze steensoort slijtvast, kleurvast en zuurbestendig. Kwartsiet bevat delfde kenmerken als zandsteen.

Natuursteen van Sliepen Natuursteen

Sliepen Natuursteen creëert natuursteenproducten in de breedste zin van het woord. Bij verlies van een dierbare kan Sliepen Natuursteen een grafmonument creëren uit natuursteen, geheel naar wens van de nabestaanden. Heeft u interesse in natuursteen in huis? Wij bieden u verschillende mogelijkheden om natuursteen te verwerken in uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan uw badkamer. Een badomranding of wastafel van natuursteen zou een schitterende aanvulling op de ruimte zijn. Sliepen Natuursteen creëert ook tafels en aanrechtbladen op maat gemaakt voor uw keuken. Met natuursteen brengt u een waar stukje natuur bij u in huis.

Uw eigen natuurstenen creatie?

Wij werken met een geselecteerde groep natuurstenen. Wilt u een creatie van natuursteen voor uw eigen interieur? U kunt bij ons items op maat laten maken, geheel naar uw wens. Heeft u vragen of eventuele opmerkingen? U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.