Bij het overlijden van een dierbare komen een hoop dingen kijken. Bij het plannen van een uitvaart hoort ook het uitzoeken van een geschikt graf- of urnmonument. Wij begrijpen als geen ander dat dit van groot belang is voor een mooi afscheid. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en we adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Het juiste grafmonument

Voor een grafmonument kunt u kiezen uit verschillende natuurstenen. We bieden verschillende soorten, structuren en kleuren graniet en marmer aan. Graniet is vochtbestendig, zuurbestendig en slijtvast, dus een veelgemaakte keuze. U kunt kiezen voor een staand of liggend monument. Een staand monument staat aan het hoofd van het graf, een liggend monument ligt over het graf heen. U kunt aan de hand van deze keuze de grootte bepalen. Bij de afwerking van de steen kunt u kiezen uit een bewerkte, gladgepolijste of een ruwe steen. Sommige begraafplaatsen hebben hun eigen regels betreft materiaal, vorm en afmeting van het grafmonument. Houd hier dus goed rekening mee bij het overwegen van uw keuzes.

Het juiste urn monumentUrnmonumenten

De urn is net als een graf de laatste rustplaats. Een urn wordt uitgekozen op basis van het feit dat ze mee naar huis worden genomen. Heeft u de wens om de urn thuis te plaatsen, dan bieden we de keuze uit diverse materialen zoals keramiek, glas, metaal en marmer. Heeft u de wens om een urn te laten bijzetten in een graf? Afhankelijk van de regelgeving van de betreffende begraafplaats, kunnen we in een biologisch afbreekbare urn voorzien. Ook kunnen we u van een waterurn voorzien.

Zo’n urn kan buiten geplaatst worden in uw tuin. Voor een houten urn kunt u kiezen als u deze zelf nog wilt beschilderen of bewerken. Wat uw wensen ook zijn, wij staan u graag bij in dit proces.

Belettering en accessoires

Op zowel graf als urnmonumenten kunnen we de door u uitgekozen tekst op het monument graveren. Hier kunt u kiezen uit bronzen, gezandstraalde of aluminium letters. Een gezandstraalde afbeelding of andere versiering behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u accessoires als grafvazen of foto’s laten aanbrengen zodat het monument een persoonlijkere tint krijgt. In geval van crematie kan de as ook in fraaie glazen beeldjes of olielampjes worden verdeeld, zodat meerdere personen of kinderen een gedeelte van de as kunnen bewaren.

Advies op maat

De uitvaart is het laatste moment met uw dierbare. Dit moment moet dan ook perfect en tot in detail geregeld zijn. Heeft u hiervoor eigen ideeën, of juist helemaal niet? We geven u een deskundig advies en stellen samen met u het perfecte monument samen. In onze showroom kunt u een greep uit het assortiment zien en vrijblijvend langskomen voor een advies op maat. Ook kunt u bij vragen altijd contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.