Wilt u meer weten over het onderhoud van uw natuursteen? Natuursteen is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Wij leggen u graag uit wat de beste manieren zijn om uw natuursteen zo mooi mogelijk te houden.

Verkleuring van natuursteen

Onderhoud natuursteen

Verkleuring van natuursteen wordt meestal veroorzaakt door het weer en de zon. Het verschilt per natuursteensoort op welke manier deze wordt aangetast door de weersomstandigheden. De verkleuring van uw natuursteen is beter te omschrijven als vergrijzing. Elke soort natuursteen heeft een andere hoeveelheid kalk in zich. De zon in combinatie met de kalk die aanwezig is in natuursteen is wat uw tegels doet verkleuren. De duurdere soorten natuursteen zijn vaak de varianten waar de verkleuring niet op toeslaat. U kunt hier dus rekening mee houden bij uw aankoop.

Natuursteen schoonmaken

Het onderhouden van natuursteen is zeer eenvoudig en met de juiste zorg kunt u jarenlang genieten van uw natuursteen. De beste manier is om uw natuursteen regelmatig en zorgvuldig schoon te maken. Dit kunt u doen met producten zoals de HMK S244 Vlekstop. Dit is een reiningsproduct waarmee u uw vloeren kunt beschermen tegen water, vuil, olie en vet. Wilt u uw vloeren laten stralen? Gebruik dan de HMK P307 Steenonderhoud. Deze gebruiksklare boenwas geeft uw vloer een stralende glans en voorkomt het binnendringen van water en vuil. Bij Sliepen Natuursteen kunt u producten bestellen die uw natuursteen bescheren en reinigen. U kunt bij ons ook terecht voor het beste onderhoudsadvies.

Een optimaal resultaat?

Heeft u al te maken met verkleuring? Of wilt u vakkundig advies over het onderhoud van uw natuursteen?  Sliepen Natuursteen biedt een voorraad van onderhoudsproducten voor uw natuursteen. Heeft u vragen of eventuele opmerkingen. Neem contact met ons op. Dan helpen wij u graag verder.