Voor een keukenblad van hoge kwaliteit is natuursteen een uitstekende keuze. U kunt bij een natuurstenen keukenblad bijvoorbeeld kiezen uit graniet of marmer. Sliepen Natuursteen kan beide types aan u leveren en adviseert u graag over de mogelijkheden. Wij leggen u daarom graag het verschil uit tussen beide soorten. Dan kunt u de beste keuze maken.

Verschillen in samenstelling en uitstraling

De samenstelling van graniet en marmer is zeer verschillend. Zo ontstaat marmer uit fossielen en kalkmodder of vanuit kalksteen dat door druk en hoge temperaturen een metamorfose ondergaat. Graniet ontstaat door stolling van magma wat na afkoeling en druk de laag vormt. Marmer kenmerkt zich in de uitstraling door vele kleuren en aders en het feit dat ieder stuk marmer uniek is. Graniet heeft meer waaiervormige patronen en een verschillende samenstelling per gesteente.

Keuze in duurzaamheid

Als we kijken naar de duurzaamheid is graniet de voor de hand liggende keuze. Graniet is een van de hardste materialen die er is en is goed bestand tegen krassen, hitte en harde stoten. Een keukenblad van graniet gaat dan ook jarenlang mee. Marmer is wat kwetsbaarder doordat het kalksteen aan de binnenkant minder hard is. Dit maakt het minder bestand tegen krassen en hitte. Graniet is dus beter opgewassen tegen schade en slijtage.

Granieten of marmeren keukenblad?

In het dagelijkse gebruik ligt een granieten keukenblad meer voor de hand, vanwege de sterkte van het materiaal. Marmer is vaak populairder wat betreft uitstraling. Wanneer het op de juiste manier bewerkt, gebruikt en onderhouden wordt kan marmer ook prima gebruikt worden als keukenblad. De keuze ligt daarom volledig bij u en is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Uw natuurstenen keukenblad

Wilt u graag een nieuwe keukenblad dat lang mee gaat en met een mooie uitstraling? Kijk dan eens naar een keukenblad van graniet of marmer. Bij Sliepen Natuursteen helpen we u graag met het uitzoeken van het beste keukenblad, wij kunnen u vakkundig advies geven over de kenmerken van graniet, marmer en de andere typen natuursteen. Kom eens langs in onze showroom om de verschillende soorten keukenbladen te bekijken of neem contact op voor meer informatie.