Monumenten, gedenktekens, gebouwen met historische waarde, er zijn er tal van in Nederland. Het meest gebruikte materiaal bij deze verschillende bouwwerken is natuursteen. Zo zijn er door het hele land prachtige natuurstenen monumenten te vinden. Wilt u zelf een natuurstenen monument? Dan kunt u terecht bij Sliepen Natuursteen, een betrouwbare en kwalitatieve partner op het gebied van natuursteen.

Gebruik van natuursteen in monumenten

Het is niet voor niets dat natuursteen veel gebruikt wordt bij het ontwerpen van monumenten. De duurzaamheid van het materiaal is hier uitermate voor geschikt, want een monument is er immers om lang mee te gaan. Daarnaast heeft natuursteen als kwaliteit dat het kleurvast is en beschikt over een mooi glanzend uiterlijk. Dit geeft monumenten een rustiek karakter, wat uitstekend geschikt is om een blijvende herinnering of eerbetoon te vormen.

Mogelijkheden natuurstenen monumenten

In Nederland worden er veelal drie verschillende soorten natuursteen gebruikt voor monumenten. De stollingsgesteenten, zoals graniet, de afzettingsgesteenten, zoals hardsteen, en de metamorfe gesteenten, waaronder bijvoorbeeld leisteen valt. Met deze verschillende soorten kunnen onder meer herdenkingsmonumenten, standbeelden of hele gebouwen worden gebouwd.

Natuurstenen monumenten van Sliepen Natuursteen

Wilt u een persoonlijk monument van natuursteen laten maken? Dan bent u bij Sliepen Natuursteen aan het juiste adres. Wij kunnen voor u een grafmonument als laatste eerbetoon maken, geheel op maat gemaakt naar uw persoonlijke wensen. Voor een monument van natuursteen kunt u dan ook altijd de hulp inschakelen van Sliepen Natuursteen.

Uw persoonlijke natuurstenen monument

Bent u op zoek naar een mooi persoonlijk grafmonument? Kies dan voor natuursteen van Sliepen Natuursteen. Zo krijgt u een prachtig en waardevol eerbetoon voor uw dierbare. Voor vragen of meer informatie over onze natuurstenen monumenten kunt u uiteraard contact met ons opnemen.