Om de levensduur van natuursteen te verlengen is goed onderhoud van belang. Daarnaast zijn er situaties waarin Belgisch hardsteen wat extra bescherming kan gebruiken. Zeker in natte ruimtes of bijvoorbeeld in de keuken is het goed om het hardsteen te beschermen tegen vuil, vet en water. We leggen u uit hoe u Belgisch hardsteen het beste kunt beschermen voor een levenslang plezier.

Onderhoud Belgisch hardsteen

Impregneren

Voordat u Belgisch hardsteen in gebruik gaat nemen, raden wij aan de oppervlakte te impregneren met de S234 vlekstop van Moeller. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat water, vuil, olie en vet minder snel in de oppervlakte trekt. Hierdoor is Belgisch hardsteen sneller en eenvoudiger te onderhouden. Het product is zowel binnen als buiten te gebruiken. U kunt uw vloer nadien onderhouden met edelzeep.

Normaal reinigen

Wanneer u Belgisch hardsteen regelmatig afneemt met een geschikte zachte zeep, is dit eigenlijk al voldoende om hier jaren plezier van te hebben. Voor het dagelijkse onderhoud is de P324 edelzeep van Moeller een goedwerkende zeep. Dit maakt het natuursteen vuilafstotend en minder gevoelig voor vlekken. Ook bevat deze zeep voedingsstoffen die zorgen voor een verdiepende kleurstructuur en een natuurlijke uitstraling. Voeg een scheutje zeep aan het schoonmaakwater toe zodat u het natuursteen normaal kunt poetsen, dweilen of moppen. Laat het water daarna natuurlijk opdrogen.

Grondig reinigen

Zijn er toch vlekken op het hardsteen ontstaan die u er met normale zachte zeep niet meer af krijgt? Dan is de R155 grondreiniger van Moeller het product dat u nodig heeft. Deze reiniger is zuurvrij, waardoor het natuursteen niet wordt aangetast. Meng een scheutje van de reiniger met het water en behandel de oppervlakte met een dweil, mop of zachte spons. Laat de reiniger vervolgens 15 minuten intrekken, maar laat de reiniger niet opdrogen. Schrob dit met een borstel weg en spoel de oppervlakte vervolgens schoon met water. Als u hardnekkige vlekken heeft kan het nodig zijn dat dit proces een tweede of derde keer moet worden herhaald.

 

Meer advies nodig?

Als u het Belgisch hardsteen met zorg en met de juiste producten behandelt, heeft u hiervan een levenslang plezier. Voor schoonmaak advies of bij problemen met het wegkrijgen van vlekken, kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom. Door direct overleg met de firma Moeller, die onze producten levert, kunnen wij u voorzien van een vakkundig advies.