Belgisch hardsteen is een natuurlijke, compacte kalksteen en komt, zoals de naam al vermoedt, uit België. De steensoort kenmerkt zich door zijn blauwgrijze kleur. Het is gevormd door resten fossielen en kleine skeletten van zeedieren die miljoenen jaren geleden zijn gestorven. De gestorven diertjes vormen samen met calsiet een zeer harde steensoort. Omdat het gesteente zo hard en dicht is, is het Belgisch hardsteen een hoogwaardig product, en dat biedt voordelen. We zetten de voordelen voor u op een rijtje.

Breed inzetbaar

wastafel

Belgisch hardsteen is enorm populair. Dat komt omdat het zeer breed inzetbaar is. Het hardsteen kan gemakkelijk in tal van afmetingen worden bewerkt. Hierdoor kun je de steensoort gebruiken voor onder andere dorpels, betegeling, vensterbanken, keukenbladen, wastafels en sierelementen. Omdat Belgisch hardsteen bestand is tegen vorst en dooi, is het ook geschikt voor buitenshuis.

Onderhoudsvriendelijk

Belgisch hardsteen vraagt bij normaal gebruik weinig onderhoud, maar het moet natuurlijk, zoals bij elk oppervlakte en ondergrond, wel schoongemaakt worden. Omdat Belgisch hardsteen wat gevoelig is voor (zure) vlekken, is het te raden om het hardsteen goed te behandelen. Zo wordt de vlekgevoeligheid enorm teruggedrongen, of is het zelfs niet meer vlekgevoelig. Zo wordt Belgisch hardsteen, naast breed inzetbaar, ook onderhoudsvriendelijk.

Enorm duurzaam

Belgisch hardsteen is een harde kalksteen. Zo hard zelfs, dat het niet scheurt en meer dan een mensenleven mee gaat. Enorm duurzaam dus, maar onthoud goed dat Belgisch hardsteen niet zó hard is dat het niet kan krassen. Maar fijne krasvorming en lichte slijtage horen nu eenmaal bij Belgisch hardsteen. Dit is dan ook een eigenschap die hoort bij het karakter van deze prachtige hardsteen.

Unieke, natuurlijke uitstraling

Belgisch hardsteen is een schitterende steensoort die zorgt voor een natuurlijke look van bijvoorbeeld uw keuken of badkamer. Door de kleine fossielen en andere onregelmatigheden komt het gesteente echt tot leven en maken zij het geheel levendig, sprankelend en uniek. Hiermee heeft u een uniek, natuurlijk en tijdloos element in huis, dat past bij elk interieur en dat mooier wordt naarmate het ouder wordt.

Enthousiast geworden?

Bent u net als ons enthousiast geworden van Belgisch natuursteen en wilt u meer informatie over onze producten, diensten en de mogelijkheden voor u? Aarzel niet en neem contact met ons op, of kom langs in onze showroom. Wij helpen u graag.