Natuursteen is een ontzettend veelzijdig product, omdat het zich gemakkelijk laat bewerken. Hierdoor is het zeer breed inzetbaar, omdat maatwerk mogelijk is. Ondanks dat natuursteen een zeer sterk product is, kan het toch gebruikersschade oplopen. Het is onvermijdelijk dat uw vloer na jaren van intensief gebruik een aantal mankementen vertoont. Een ongelukje is immers zo gebeurd. Veel mensen denken dan al snel aan een nieuwe vloer, maar dit is duur en vaak ook onnodig. We kunnen uw natuursteen reparen zodat u nog jaren plezier beleeft van uw natuurstenen product.

Natuursteen producten reparerenNatuursteen repareren

Een vloer, aanrechtblad of eettafel wordt intensief gebruikt. Ondanks dat natuursteen een zeer sterk product is, kan tijdens een ongelukje toch een diepe kras, een kleine scheur of een afgebroken steen scherf ontstaan. Dit zorgt voor een onverzorgde uitstraling. Bij Sliepen Natuursteen kunnen we een reparatiehars maken waarbij de kleur van de steen wordt nagebootst.

Na de uitharding van de hars kan de reparatie indien gewenst worden geschuurd en gepolijst, zodat de zichtbaarheid van de reparatie nóg meer wordt verkleind.

Natuursteen polijsten

Bij een grotere reparatie kunnen we het natuursteen polijsten, zodat de zichtbaarheid van de reparatie vrijwel onzichtbaar wordt gemaakt. Hiervoor moet niet alleen de reparatie, maar ook de rest van de oppervlakte worden behandeld. Tijdens het polijsten kunt u zelf de uitstraling van het oppervlakte bepalen. U kunt kiezen voor matglans, zijdeglans of hoogglans.

Repareren is goedkoper dan vervangen

Enkele soorten natuursteen zijn hardsteen, leisteen, graniet en marmer. Natuursteen laat zich makkelijk bewerken en kan in vele toepassingen in het interieur terugkomen. Of het nu gaat om een aanrechtblad, een vloer of een badkamermeubel, reparatie van natuursteen is vaak aanzienlijk goedkoper dan vervanging, met veel minder overlast en met een vergelijkbaar resultaat.

Natuursteen repareren

Om beschadigingen te voorkomen is het van belang om het natuursteen goed te onderhouden. Heeft u natuurstenen interieurelementen die toch een beschadiging hebben opgelopen? Wij repareren het natuursteen en maken het weer zo goed als nieuw. Wilt u graag natuursteen in uw interieur laten terugkomen? De mogelijkheden zijn enorm. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.